Återintåg i bloggvärlden

Jag har aldrig följt någon blogg.

Jag har mestadels fått min omvärdsinformation genom gammelmedia som radio och tidningar och därför har min uppfattning om bloggar fram tills idag baserats på vilka bloggar som främst kvällstidningarna har uppmärksammat. Blondinbella, Kissie och Katrin Zytomierska har jag förstås hört talas om, men mer än så intresserar mig föga. Nya läppstift, krogbesök, kändisar de har träffat, verbala krig mot andra bloggare, shoppingrundor, nej tack. Min tid är för värdefull. Till och med Alex Schulman gjorde ju själv en helomvändning och lade ner sin blogg med motiveringen att bloggar är helt ointressanta och betydelselösa.

Jag kan förstås ha fel. Om jag skulle läsa Katrin och gänget skulle jag kanske hitta något för mig intressant, men jag ämnar inte så här sent börja läsa liknande bloggar bara för att eventuellt ändra inställning till dem.

När jag nu själv ska börja blogga och twittra inom ramen för kursen Skriv för webb, blogg och twitter distans var det en utmaning för mig att hitta bra bloggar och förklara varför jag gillar dem. Jag började på Bloggportalen och fann genast en för mig relevant kategori där jag började. Alldeles aktuellt är stulna nätidentiteter tack vare svt:s dokumentär ”Du är googlad” vilken har genererat många kommentarer, blogginlägg och debattartikel om hur man bör agera på internet för att minska risken att någon annan gör saker i ens namn på internet.

Jag fastnade även länge i några bloggar som starkt kritiserar DN:s nyhet att Facebook sprider olycka, och jag surfade vidare och vidare och kom snabbt till insikt. Det finns intressanta och lärorika bloggar!

Jag har hittills inte jobbat mycket på min digitala identitet i sociala medier, bloggar, hemsidor och forum, eftersom jag på jobbet satt framför datorn hela tiden och därför på fritiden föredrog att vara nedkopplad och leva irl. En lång cykeltur, en fika med en vän eller ett pass i gymmet lockade mig mycket mer än att fortsätta sitta still och titta på en datorskärm.

Hellre solsken än skärmstrålning i ansiktet.

Efter att ha sett utmärkta Dokument inifrån och läst flera blogginlägg om ens digitala identitet har jag börjat fundera mer över min nätidentitet och jag ska hädanefter jobba mer på den. Mitt sociala liv online kommer bli viktigare och viktigare, och för mig som vill jobba med bl.a pr i sociala medier är det nödvändigt att hela tiden hålla mig ajour med världen online.

 

Bookmark the permalink.

2 Responses to Återintåg i bloggvärlden

  1. Amber says:

    cool!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>